Մենք գիտենք, որ կարող են եռալ ջուրը կամ որևէ հեղուկ:
Քիմիայի կամ ֆիզիկայի մեջ սովորեցնում են նյութի եռման աստիճանը: Բայց կան նաև հետաքրքիր մտքեր: Երբ ասում ենք՝ գինին եռում է, եռ կամ եփ է գալիս, դա չի նշանակում, թե նա տաքության որոշակի աստիճանից պղպջակներ է առաջացնում, այլ որ խմորվում է, խաղողի քաղցր հյութից վերածվում գինու:
Արյունը երակներում եռալ-ը ունի միայն փոխաբերական իմաստ և նշանակում է«կենդանության հորդում կամ բուռն եռանդ զգալ իր ներսում»:
Комментариев нет:
Отправить комментарий